dimecres, 1 de febrer del 2012

OFERTES DESTACADES DE LA SETMANA

Aquesta setmana volem destacar dos llibres de l'apartat d'OFERTES que tenim a la nostra web: Els ulls del gos, de Joaquim G. Caturla, obra guanyadora del Premi Antoni Brú de Narrativa 2009 i Els refranys catalans, de Maria Conca.



Al llibre Els ulls del gos, el professor Planelles acaba de perdre la seua dona a causa d’una malaltia tot coincidint amb la marxa del fill i un canvi de ciutat per motius laborals. En aquestes circumstàncies el protagonista es troba momentàniament perdut lluitant contra una solitud que li desperta vells fantasmes, i sabent que ha de començar de zero. Enmig de la confusió sent encara la crida punyent del sexe que el duu a una relació amb una prostituta. Però les coses es compliquen quan l’atzar enllaça aquesta relació amb antics problemes personals i polítics que, impensadament, afecten el seu treball.

 

Els refranys catalans. Molts refranys catalans procedeixen del llatí o del grec, d'altres, dels textos bíblics, de filòsofs orientals i cristians, de la literatura medieval, de cobles i de rondalles populars, etc. En definitiva, de totes aquelles manifestacions que reflecteixen experiències comunes i d'un cert valor universal. El pes decisiu en la configuració de la nostra cultura, de la nostra memòria col·lectiva, i en la mateixa estructura lèxica de la llengua, ha motivat l'elaboració d'aquest recull general fet des de l'actualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada